چگونه اسم شرکت تجاری را انتخاب کنیم

چگونه اسم شرکت تجاری را انتخاب کنیم
قبل از تاسیس و یا تشکیل هر شرکت تجاری ، باید برای آن اسم و یا نام مشخصی تعیین کرد ، و حال برای اینکه بدانیم چگونه اسم شرکت تجاری را انتخاب کنیم مطابق هر اقدام دیگری باید رجوع کنیم به قوانین بالادستی و دستوالعمل های اجرایی موجود و در انتهای رویه عملی که در حال اجرا است.اما یک نقطه اشتراک وجود دارد که همه متقاضیان تاسیس و ثبت شرکت ملزم به رعایت آن هستند که موضوع مقاله حاضر و انتخاب اسم شرکت تجاری است.
مفهوم اسم شرکت تجاری
مقصود از ” نام اشخاص حقوقی ” در ماده ۲ دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی تبیین گردیده است. به موجب این ماده «واژه یا واژگان با معنی که متقاضیان ثبت اعم از ایرانی یا خارجی برای شناسایی شخصیت حقوقی به مرجع ثبت پیشنهاد می نمایند »، نام اشخاص حقوقی را تشکیل می دهد.
انتخاب اسم شرکت ممکن است به نظر امری ساده و گذرا باشد اما بسیاری از شرکتها به دلیل انتخاب نام نامناسب درپی روند توسعه کسب و کار خود متحمل ضررهای سنگینی می شوند و هزینههای بسیار زیادی برای عنوان سازی و تغییرات مجدد و ایجاد یک نام و نشان جدید متحمل می گردند. بر همین اساس اگر در شرف ثبت و تاسیس یک شرکت تجاری هستید لازم است زمان و دقت ویژه ای برای انتخاب اسم شرکت تجاری خود در نظر بگیرید.تعیین اسم شرکت اولین گام و از اصلی ترین موضوعاتی است که باید قبل از هر اقدامی مشخص و در کلیه فرم های تقاضای ثبت، اظهارنامه ، اساسنامه و شرکت نامه و… درج گردد
قوانین مرتبط با انتخاب اسم شرکت تجاری
-قانون تجارت
الزام قانونی انتخاب اسم شرکت تجاری در مورد همه شرکت های تجاری موضوع ماده 20 قانون تجارت است
درباب سوم قانون تجاری در مبحث تشکیل هر یک از شرکت های هفتگانه قانون تجارت ، قانون گذار یک ماده را به شرایط عمومی و یا اختصاصی اسم شرکت تجاری پرداخته است:
- شرکت سهامی سهامی : تبصره ماده 4 قانون تجارت
- شرکت با مسئولیت محدود: ماده 95 قانون تجارت
- شرکت تضامنی ماده 117 قانون تجارت
- شرکت مختلط غیرسهامی: ماده 141 قانون تجارت
- شرکت مختلط سهامی : ماده 163 قانون تجارت
- شرکت نسبی: ماده 183 قانون تجارت
- شرکت تعاونی تولید و مصرف : ماده 190 قانون تجارت
-دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی
“دستورالعمل نحوه انتخاب نام الکترونیکی شرکت ( اشخاص حقوقی )” توسط سازمان ثبت اسناد ابلاغ گردیده است که در شماره دوم این مقاله به شرح آن خواهیم پرداخت. بنابر دستورالعمل مطرح شده ضوابط و چهارچوب تعیین اسم به کلی مشخص است و با توجه به سیستمی بودن سامانه اداره ثبت و رد خودکار موارد مغایر امکان عدول از این موارد را نمیتوان متصور بود.
ویژگی های اسم شرکت تجاری
1-تلفظ آسانی داشته باشد و از عباراتی استفاده شود که در ذهن می مانند.
2-موارد مطرح شده مشمول منع ثبت را نداشته باشد.
- اسامی ریشه فارسی داشته باشند.
- غیر لاتین باشند.
- با شنوئات انقلاب اسلامی ایران هیچ منافاتی نداشته باشند.
- نام انتخابی تکراری نباشند. با مراجعه به سایت و جستجوی نام پیشنهادی توجه کنید که دو کلمه از نام پیشنهادی با اسامی دارای سابقه باید تفاوت داشته باشند.
- دارای نام خاصی باشد.
- بهصورت حروف نوشته شده باشند و از اعداد بهصورت ریاضی در آن استفاده نشود.
- از عناویت ایثارگران و شاهد و امثال آن که انحصارا تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران میباشد، استفاده نشود.
- از عنوانین شعرا، دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشده باشد.
- از اسامی عام نباشد.
- در تعیین نام شرکتهای تجاری، ثبت شرکت در شهرک صنعتی، ثبت شرکت سهامی خاص، تضامنی، مختلط سهامی و نسبی، رعایت مواد ۱۱۷، ۱۴۱، ۱۶۲ و ۱۸۴ قانون تجارت الزامی است.
به دلیل حجم بالای مطالب تصمیم گرفته ایم در مقاله بعدی ، به ارائه توضیحات جامع تر و کامل تری بپردازیم.
موسسه آتی تجارت ویرا ارائه دهنده خدمات ثبت و انجام تغییرات شرکت های تجاری آماده پاسخگویی به سئوالات شما همراهان عزیز و ثبت صورتجلسات می باشد.
هم اکنون می توانید از طریق شماره تماس های 02122383200 – 02122383100 – 09398557548 با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.